Appel en jij

Jouw eetcoach weet raad - Buitenspelen

06:00


Auteur: 'Hi, ik ben Nathalie Appel en sinds 2012 heb ik mijn praktijk "Appel en Jij" voor vrouwen die graag hun lifestyle gezonder willen maken op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindsetIk vind het ontzettend leuk om jullie wat tips en adviezen te geven rondom gezonde leefstijl. Schroom ook zeker niet om vragen te stellen, die kan ik dan altijd weer meenemen in een volgend blog die plaatsvind op de eerste donderdag van de maand op Mama van Dijk.

Speelt jouw kind lekker buiten?
De zomer is in aantocht en daarmee ook het mooie weer. Wat is er voor kinderen dan leuker om heerlijk buiten te spelen?! Kan jij het je nog herinneren? De hele middag naar buiten, snel naar binnen om te eten als je moeder je riep, en daarna vlug weer naar buiten want je was met de buurkinderen zo’n leuk spel aan het doen!
Helaas zie ik in mijn praktijk steeds meer dat kinderen bijna niet meer buiten spelen en daarentegen 4 uur of meer achter een beeldscherm zitten. Terwijl buiten spelen zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind. Behalve beweging leert het heel veel sociale vaardigheden en verbetert het zo de motoriek. Daarnaast is buiten spelen ook gewoon heel erg leuk! Kinderen zouden minimaal een uur per dag moeten bewegen. Daar is de sport niet bij gerekend! Het zijn de ‘gewone’ dagelijkse bewegingen als lopen, fietsen en spelen.
Het buitenspelen van vroeger

Kijk samen eens met je kind of hij/zij dat uur ook haalt. Schrijf eens een week lang op wat je kind beweegt op een dag. Is het minder dan een uur per dag dan is er werk aan de winkel!
Help je kind in het begin met buiten spelen. Weet je dat jij de buiten-speelexpert bent? Vroeger werd er veel meer buiten gespeeld dan nu. Weet je al die spelletjes nog die we buiten speelden? Stoepranden, Stand in de mand..., landje veroveren enzovoorts. Heel veel kinderen kennen deze spelletjes niet meer. Hoe leuk is het om ze dit te leren!
Succes maar vooral, veel plezier!
Liefs, Nathalie

Leuk als je reageert!

0 reacties