Moederschap

Een werkende Mama?

06:00

Mama van Dijk
Doen waar je gelukkig van word. Ik had je in de blogpost van afgelopen dinsdag al een vervolg beloofd. Bij deze. Hoe stond ik nu in het gezin. Was ik weer aan het werk in de zorg? Wat waren de dromen van mijn hart? Waar verlangde ik zo naar? Vragen die me sinds de rust in ons gezin was teruggekomen opspeelde. Ik deel het vandaag met jou..

Een terugweg richting werk na de geboorte van je kindje is altijd even zwaar. Dat kan menig moeder vast met mij beamen. Al zullen er vast ook moeders zijn die weer staan te springen om het huis uit te gaan. Mijn keuze was toch al vrij snel duidelijk. Ineens veranderde de koers van thuis zijn omdat ik tijd nodig had om mezelf terug te vinden en daarin het gezin weer te kunnen laten draaien naar tijd om te genieten en mezelf te oriënteren op datgene waar ik nu echt gelukkig van werd. Het was de keuze tussen teruggaan de werkvloer op of kiezen voor een volledige opname van mijn (onbetaalde) ouderschapsverlof. Ik koos het laatste. En alhoewel er twijfel was in de keuze die ik moest maken ben ik blij dat ik een aantal maanden extra de tijd heb om mezelf te oriënteren met het zicht op de toekomst. Wat wil ik? Wat wens ik? Wat deed of doet mij stralen?

Misschien is die keuze makkelijker. Ik wil namelijk niets liever dan tijd met ons vieren kunnen blijven doorbrengen. Tijd die kostbaar is met een man die doordeweeks zijn meisjes bijna niet in de armen kan sluiten. Wat smachten we dan soms naar het weekend en wat zijn die dagen aan het einde van de week ons dan telkens opnieuw goud waard. Het werk gaat in de zorg door. Dankbaar werk dat ik met enorm veel plezier doe en heb gedaan. Ook in het weekend. Maar voor ons betekent dat simpelweg dat wij 2 keer in de maand echt tijd hebben voor en als gezin. En hoe dat verder invulling gaat krijgen na mijn verlof is het overdenken waard. Iets waar deze extra tijd van oriënteren (en ook gewoon puur genieten) tijdens dit verlof goed voor zal zijn.

In de afgelopen maanden mocht Mama van Dijk wederom een groeispurt maken. Iets waar ik enorm dankbaar voor ben. Maar of "Mama van Dijk" al te vervangen is als baan, nee, ook daar kan ik helderheid in geven. En alhoewel dat ook niet de insteek is geweest om te starten met schrijven rondom het moederschap is het schrijven een lifestyle geworden. Een vaste bezigheid, om de woorden van mijn hart met jou als lezer te delen in mijn reis door het moederschap. Met een sfeervol onderkomen, een heerlijke plek om je huis te kunnen noemen, en twee prachtige meisjes, een geweldige papa die het huis ons thuis maken. Is die keuze gemaakt. Een dankbare keuze. Misschien ook wel een heel luxe. Ja, het vergt nu een iets soberder bestaan. Of we alles nu moeten laten? Nee. Toch is het van belang iets creatiever te zijn maar misschien, heel misschien vind ik dat leven zo nog wel veel leuker..

Word vervolgd. 

Hoeveel werk jij? Of ben jij de manager van je gezin? Deel jouw ervaringen gerust op Mama van Dijk.

-x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

2 reacties

 1. Ik snap je helemaal! Zelf 2 jaar geleden gestopt met werken. Een ontzettend moeilijke beslissing. Ik deed mijn werk in de zorg ook heel graag. Maar laat thuis en vroeg op trok ik niet langer. Daarbij het werken in het weekend..... Het bevalt ons allemaal heel erg goed. Ik ga ervan uit dat als ik in de toekomst weer wil gaan werken ik dan wel een baan zal vinden. Voorlopig ben ik thuis aangezien baby 3 op komst is! Succes met je beslissing! Goed dat jullie er bewust over nadenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke beslissing. Ik denk niet dat je daar spijt van ga krijgen.

  Ik ben zelf na ons 2e kindje wel weer in de zorg gaan werken. Maar liep er steeds vaker tegenaan dat inderdaad manlief de hele week was werken en ik in het weekend en net zoals jij zegt. Heb je dan als gezin maar 2 weekenden in de maand samen.

  Ik ben nu inmiddels ruim een jaar gestopt met werken in de zorg. Ik ben daar echt zo blij mee. Ik had in de laatste 3 maanden van mijn werkperiode de mogelijkheid om met een ander bedrijf vanuit huis te werken en dat doe ik nu nog steeds. Maar dat kan ik super met en om het gezin heen plannen. Echt ideaal. Ik zou dat zoveel andere moeders ook aanraden.

  Lfs

  BeantwoordenVerwijderen